AnimeDLR  merupakan antara aplikasi android yang membolehkan anda untuk untuk menonton dan juga mendownload anime, kartun dan juga drama asian sama ada secara online atau offline (download).

Antara yang menarik mengenai aplikasi ini adalah anda boleh memilih source anime / drama dari pelbagai server yang popular di internet.

Hanya perlu klik di menu Sources dan pilih sama ada anime ataupun asian drama. Antara website yang paling glamer adalah seperti 9animes, anime8, drama galaxy, dramanice dan lain-lain

Selepas anda memilih source, content akan di load di paparan skrin. Selepas itu hanya klik mana-mana movie yang ingin ditonton dan play ataupun download sahaja sekiranya mahu menonton kemudian.

Kualiti movie yang ditawarkan adalah sangat memuaskan dan anda boleh untuk bookmark ataupun favourite kan untuk memudahkan proses pencarian kelak. Video di dalam aplikasi ini menggunakan hardsub english.

Sekiranya anda tidak mempunyai android device, anda boleh menggunakan android emulator di PC atau pun laptop menggunakan aplikasi nox player.

Anda boleh mendownload aplikasi AnimeDLR dibawah secara terus menggunakan direct link.

Langkah 1: Download dan install AnimeDLR Apk diatas.

Langkah 2: Selepas itu hanya klik mana-mana menu untuk melihat siaran.

Langkah 3: Aplikasi ini tidak mempunyai iklan ( telah pun di mod). Untuk mendownload hanya long klik episode dan movie akan direct download

Sekiranya anda tidak dapat memasukkan aplikasi ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dan Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna! 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.