WDHD merupakan  aplikasi android yang membolehkan anda untuk menonton siaran daripada TV Berbayar dari Astro dan juga beberapa Channel TV daripada luar negara. Aplikasi ini juga mempunyai kandungan filem-filem vod yang boleh di tonton secara terus.

Seperti juga IPTV berbayar lain Haohd, MoonTV dan iviewHD, WDHD membolehkan anda untuk akses siaran-siaran berbayar seperti siaran Astro serta siaran-siaran lain dari satelit-satelit luar negara. Terdapat lebih 180++ siaran live TV termasuk bonus 1000++ filem-filem vod dari seluruh dunia.

Walaupun mempunyai interface yang hampir sama dengan aplikasi HaoHD, WDHD boleh dikatakan lebih lengkap dan mempunyai function yang lebih advance.

Antara yang menarik didalam WDHD adalah function forecast ataupun epg yang membolehkan anda untuk melihat program rancangan yang sedang dan akan keudara di setiap channel.

Selain itu WDHD turut menawarkan catchup ataupun replay sekiranya anda tertinggal atau tidak sempat untuk melihat drama-drama yang telah bersiaran didalam channel tv.

Selain daripada Live TV, VOD content untuk WDHD juga sangat meluas dan lebih menarik berbanding IPTV lain. Ia mempunyai movie dan drama dari hong kong serta movie dan drama serta tv show tempatan yang terbaru.

Devices Supported: All Android TV Box , Phone dan Android Emulator

Key Features:

1. Support Android 4.0 or later version
2. Plug & Play. Tidak memerlukan dish antenna. Boleh digunakan dimana-mana (portable), samada diluar atau dalam malaysia.
3. Live TV channel resolution: 720p -1080p
4. New channels are updated online automatically.
5. Channel switch time: 3-5 sec.
6. Bandwidth yang diperlukan:

  • SD channel: ≥ 2Mbit,
  • HD channel: ≥ 4Mbit

Sekiranya anda tidak mempunyai android device, anda boleh menggunakan android emulator di PC atau pun laptop untuk menginstall aplikasi ini. Rujuk post disini.

Bagaimana cara untuk mendapatkan subcription WDHD

Langkah 1: Download Aplikasi WDHD diatas.

Langkah 2: Klik dan Install Aplikasi

Langkah 3: Selepas proses Installation dan Verifikasi, akan keluar menu dibawah

Langkah 4: Hanya perlu lakukan Pembayaran di shop kami untuk mendapatkan Pin.

Langkah 5: Selesai proses Pembayaran anda akan diberi Pin. Boleh terus menonton selepas itu.

Sekiranya anda menggunakan Box HyppTV,  install ES File Explorer (rujuk sini) dan hanya perlu membuka aplikasi yang didownload di atas menggunakan ES File Explorer untuk menginstall.

21 Replies to “WDHD – IPTV (Subscription)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.