Androidrepublica| v5.0.0 Unlock Pin

Androidrepublica addon merupakan add on yang dihasilkan oleh team androidrepublica sendiri dengan menggunakan based source dari Livestreamspro Shani. Addon ini adalah khusus untuk pengguna kodi malaysia dan juga pengunjung laman web ini.

Add-ons ini mempunyai menu seperti Live TV, Siaran Radio, Filem Tempatan, Drama, TV Show, Filem Klasik, Animasi Tempatan, Zon Kuliah, Karaoke Lagu Melayu, Dapur Masakan dan juga ruangan informasi untuk update terkini daripada kami

Antara yang menarik di dalam addon ini adalah siaran live tv dimana anda dapat menonton secara langsung siaran televisyen daripada malaysia dan juga terdapat beberapa channel daripada tv berbayar dan juga siaran luar negara.

Selain itu anda juga boleh melayan movie dan drama melayu yang terkini dengan mudah dan pantas. Source yang digunakan didalam addon ini merupakan free source yang diambil dari internet.

Terdapat juga animasi terbaik tempatan dan boleh di tonton secara terus di dalam addon ini. Menu seperti indonesia, thailand, vod dan asia on demand pula hanya boleh didapati di dalam androidrepublicaSE.

Boleh dikatakan amat sesuai digunakan sekiranya anda meminati rancangan tempatan. Addon ini merupakan satu satunya addon yang mempunyai content daripada malaysia.

Bagaimana Cara Untuk Mendapatkan Add-on Androidrepublica

Anda boleh mendapatkan addon ini di repository androidrepublica dengan menambah source dengan menggunakan link ini ⇨ http://androidrepublica.website/Repo/ dan namakan .ar. Selain daripada itu anda juga boleh  mendownload repository androidrepublica di bawah secara terus

Langkah 1: Download repository androidrepublica diatas.

Langkah 2: Buka aplikasi “Kodi“.

Langkah 3: Pergi ke “Menu Utama” dan pilih “Add-ons”.

Langkah 4: Kemudian klik “Add-ons Browser Icon”.

Langkah 5: Pilih “Install From Zip” dan pergi ke lokasi dimana file di Download ataupun Source manager.

Langkah 6: Klik dan install “repository.androidrepublica-3.5.0.zip“. Sekiranya menggunakan source manager pergi ke – androidrepublica repository dan pilih repository androidrepublica.

Langkah 7: Tunggu sehingga notifikasi “Add-ons installed”.

Langkah 8: Pilih “Install From Repository” dan pergi ke “androidrepublica repository“.

Langkah 9: Klik “Video add-ons” dan install “Androidrepublica”.

Langkah 10: Tunggu sehingga notifikasi “Add-ons installed”.

Langkah 11: Berjaya sekiranya notifikasi installation keluar dan boleh ke section “Video Add-ons“ dan klik add-ons Androidrepublica.

Langkah 12: Addon versi terbaru memerlukan anda untuk unlock menggunakan pin.

Langkah 13: Hanya pergi laman web yang tertera di addon dan dapatkan pin secara percuma. Masukkan ke dalam addon dan anda boleh terus menggunakan addon ini.

Untuk menambah source @ addon by zip menggunakan Krypton, Jarvis, FTMC, SPMC ➔ rujuk post ini

Sekiranya anda tidak dapat memasukkan addon ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dan Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna!

Latest Comments

 1. fikri October 27, 2019
 2. Mohd fadhili October 27, 2019
 3. koye October 28, 2019
 4. Stankey October 30, 2019
 5. Anna November 2, 2019
 6. Muhammad Zaini November 3, 2019
 7. amanbakri November 5, 2019
 8. Lina79 November 10, 2019
 9. Kojek November 11, 2019
 10. dinmat November 17, 2019
 11. Redhuan November 19, 2019
 12. hani November 20, 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: