Robot Cash – Telegram Bitcoin Farming

Post kali ini tidak mempunyai kaitan dengan Kodi addon. Tapi admin ingin berkongsi kan mengenai satu ‘game‘ menarik mengenai cara untuk farming ‘Bitcoin‘ dengan menggunakan Robot Cash di aplikasi messenger telegram.

Robot Cash merupakan bot yang membolehkan anda untuk generate energy yang boleh ditukarkan kepada diamond . Diamond ini kemudian boleh diguna pakai untuk ditukarkan kepada bitcoin point.

Untuk yang masih tidak mengetahui, bitcoin merupakan matawang digital yang agak popular dan berkembang pesat dimasa ini. Kebanyakkan online shop juga sudahpun menerima bitcoin sebagai salah satu alternative pembayaran. Seperti juga emas, bitcoin juga kalis inflasi dan harga bitcoin naik lebih tinggi didalam masa yang singkat.


Haa.cukup serba sedikit intro mengenai bitcoin. So, macam mana untuk menggunakan Robot Cash ini dan sekaligus menjana pendapatan bitcoin? Caranya mudah sahaja. Terlebih dahulu anda perlu mendownload aplikasi messenger telegram di playstore ataupun itune store.

Selepas itu hanya perlu klik link ini untuk mendapatkan bot ini di telegram ⇨ Robot Cash

Cara nak farming dan collect energy dan jual energy mudah sahaja. Hanya tekan Menu dan pilih Hire. Terdapat beberapa versi robot yang boleh dibeli. Sekiranya anda klik link Robot Cash diatas akan mendapat 300 diamond dan anda boleh membeli sebanyak 3 unit.

Haa, ini adalah rupa robot RC Unit v0.01 untuk menjana energy untuk mendapatkan diamond anda. Buat permulaan boleh menggunakan Robot ini sehingga lah anda mempunyai cukup diamond untuk upgrade.

Untuk mendapatkan bitcoin, anda perlu untuk mendapatkan wallet bitcoin dahulu. Antara yang paling reliable dan boleh menggunakan bank daripada malaysia adalah luno. Hanya perlu mendaftar dan mendapatkan bitcoin wallet di website ini ⇨ Luno Bitcoin Wallet. Hanya tekan receive bitcoin untuk mendapat address bitcoin wallet anda.

Kemudian hanya pergi ke Menu Extra dan Settings untuk memasukkan bitcoin address anda ke dalam aplikasi ini.

Selesai proses setup wallet dan bitcoin address. Anda boleh pergi ke Menu Hangar untuk collect energy daripada Robot yang dibeli.Semakin banyak Robot anda, semakin banyak lah energy akan dihasilkan.

Energy yang banyak-banyak tu nak buat apa? Haa. Hanya perlu pergi ke Menu Shop dan tukarkan kepada diamond. 70% daripada hasil jualan akan dimasukkan ke Account 1 (Available Balance). So boleh guna modal daripada sini untuk rolling beli robot banyak-banyak.



30% daripada hasil jualan energy pula akan dimasukkan ke account 2 (Payout Balance). Ini merupakan account yang anda gunakan untuk withdraw dan ditukarkan kepada Bitcoin. Haa, Mudah kan..



Pengiraan asas dan tips untuk menggunakan Robot Cash :

100 energy = 1 diamond

1 diamond = 1 satoshi bersamaan 0.000001btc

Payment boleh dikeluarkan sekurang-kurangnya 1000 diamond daripada akaun 2 (Payout Balance).

Elakkan bermain Roulette, membazir diamond. Collect bonus sehari sekali (random diamond 10-100)

Antara cara mudah untuk mendapatkan free diamond adalah dengan menggunakan referral link anda dan invite kawan-kawan untuk bermain.

Makin banyak robot, makin banyak energy. So lagi cepat la dapat collect diamond / point.

Da byk duit boleh la withdraw. So far bitcoin ni harga sentiasa saja naik. Berbaloi2..

Update :  – 11/07/2017 –

untuk yang masih meragui, aplikasi ni boleh mendapatkan bitcoin, proses pengeluaran boleh dilakukan dan dipindahkan ke wallet bitcoin anda. Terbaik bukan.

Sudah 3 kali transaction pengeluaran telah dilakukan. Kesemua yang dikeluarkan telah pun diterima dalam wallet Luno yang di register

Proses pengeluaran hanya mengambil masa 1-2 minit dan wallet anda akan dikreditkan dengan jumlah bitcoin yang dikeluarkan.

Selain daripada cara diatas menggunakan Robot Cash, bagaimanakah cara untuk mendapatkan bitcoin secara percuma? dibawah admin akan kongsikan antara website yang menawarkan bitcoin secara percuma beserta payment proof. Post akan diupdate dari masa ke semasa.
Free Cloud Mining BTC using Faucet (Trusted)

Cloud Mining adalah proses dimana bitcoin mining menggunakan remote data center atau outsource mining dengan sharing processing power provider. Penggunaan cloud mining membolehkan users untuk mining bitcoins atau alternative cryptocurrencies tanpa penggunaan hardware mining. Ini merupakan long term investment dan website yang di promote dibawah merupakan trusted company yang sudah beroperasi sekian lama.


Cara untuk mendapatkan Bitcoin adalah amat mudah,hanya perlu register disini sahaja – Eobot. Pergi ke product dan pilih faucet. Kemudian anda claim.
Selepas mendapat BTC secara percuma hanya pergi ke exchange dan sewa cloud menggunakan coin yang anda dapat
ulangi langkah diatas setiap hari untuk menambahkan lagi BTC ke dalam wallet anda.
Program HYIP seperti Microhash, Thunder bit dan Bitlake sudah pun tidak lagi membayar kepada investor. Elakkan bermain HYIP kerana berisiko tinggi untuk anda hilang modal.
Pay Cloud Mining BTC (Trusted)

Antara cloud mining yang paling lama bertahan dan diakui trusted oleh rata-rata website bitcoin adalah hashflare. Mula beroperasi sejak november 2015 dan masih lagi bertahan sehingga kini. Dengan minimum investment 2.2usd  membolehkan anda untuk mining BTC untuk jangka panjang.

HashFlare

Hanya perlu klik dan register Hashflare (Klik Sini) dan masukkan code – 9455768F untuk mendapatkan diskaun pembelian hashpower . Return of investment sebanyak 240% Per year. Setkan wallet anda di setting dan pilih F2pool / antpool untuk mendapatkan  max profit di bahagian Pools setting.
Selain daripada Bitcoin anda juga boleh melabur di dalam cryptocoin lain yang mempunyai potensi untuk menjadi sumber pendapatan sampingan anda. Rujuk Coinmarketcap untuk melihat nilai setiap cryptocurrency ini. 
Genesis-mining merupakan world leading cloud mining ( Top 1) dengan operasi yang transparent (trusted) dan masih beroperasi semenjak dari October 2015. Mereka mempunyai hardware mining sendiri dan membolehkan anda untuk menyewa hashpower untuk anda mining bitcoin dan juga beberapa cryptocoin lain. 
Dengan sewaan serendah 0.200 TH/s ($30 usd), bitcoin akan dimasukkan kedalam wallet anda setiap hari. Return of investment sebanyak 166% Per year. Untuk membeli hashpower hanya masukkan diskaun code ini : hOtE3a untuk mendapatkan 3% diskaun pembelian hashpower. 
Pastikan anda set wallet anda di bahagian setting. Pembayaran akan dilakukan secara automatik setiap hari dan akan dimasukkan ke dalam wallet sekiranya baki mencukupi.

Hardware Mining BTC

Bitcoin mining adalah satu proses dimana pengiraan matematik yang dilakukan pada rangkaian Bitcoin. Seperti yang diketahui, Bitcoin beroperasi dalam sistem online dan mining berfungsi untuk menyelesaikan mathematical equation dengan melakukan verifikasi transaksi bitcoin di internet. 

Proses verifikasi ini akan memberikan bitcoin miner sebuah blok baru dalam jaringan Bitcoin yang berisi sejumlah Bitcoin baru. Semakin banyak transaksi dan verifikasi makan semakin banyak lah nilai bitcoin yang diperolehi. 
Sekiranya anda mempunyai computer ataupun phone, boleh daftar disini – Minergate. Hanya download dan install aplikasi berdasarkan device dan run untuk memulakan process mining. Ia adalah percuma dan anda hanya perlu menyediakan hardware dan juga internet.
Semakin tinggi penggunaan GPU (Graphic Processing Unit), semakin banyak jumlah BTC yang boleh di mining. Hanya perlu membiarkan ia mining berterusan dan selepas nilai diperolehi mencapai withdraw limit, anda boleh mengeluarkan bitcoin ke wallet anda.
Youtube Full Guide – Robot Cash Best Faucet 


Sekiranya anda tidak dapat memasukkan aplikasi ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dan Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna! 


Latest Comments

  1. Azlan Hassan July 10, 2017
  2. Kodi IPTV Malaysia July 11, 2017
  3. matahari_terbit July 11, 2017
  4. Kodi IPTV Malaysia July 11, 2017
  5. Tanpa Nama July 12, 2017
  6. Kodi IPTV Malaysia July 12, 2017
  7. chip July 12, 2017
  8. syakir July 13, 2017
  9. Mohd Fazil Kiai Arasad July 13, 2017
  10. Unknown July 13, 2017
  11. Kodi IPTV Malaysia July 13, 2017
  12. Kodi IPTV Malaysia July 13, 2017
  13. Kodi IPTV Malaysia July 13, 2017
  14. Kaharudin Abdullah July 15, 2017
  15. Kodi IPTV Malaysia July 15, 2017
  16. Unknown July 15, 2017
  17. Kodi IPTV Malaysia July 17, 2017
  18. TUKUL BESI July 17, 2017
  19. Kodi IPTV Malaysia July 17, 2017
  20. Tanpa Nama July 18, 2017
  21. Kodi IPTV Malaysia July 18, 2017
  22. akustudent11 July 18, 2017
  23. Kodi IPTV Malaysia July 18, 2017
  24. Tanpa Nama July 19, 2017
  25. Najib Aziz July 19, 2017
  26. Tanpa Nama July 19, 2017
  27. Kodi IPTV Malaysia July 19, 2017
  28. Kodi IPTV Malaysia July 19, 2017
  29. atexBlog July 19, 2017
  30. atexBlog July 19, 2017
  31. Kodi IPTV Malaysia July 19, 2017
  32. Najib Aziz July 20, 2017
  33. atexBlog July 20, 2017
  34. Tanpa Nama July 20, 2017
  35. Kodi IPTV Malaysia July 20, 2017
  36. Kodi IPTV Malaysia July 20, 2017
  37. nizam zaini July 21, 2017
  38. nizam zaini July 21, 2017
  39. Kodi IPTV Malaysia July 21, 2017
  40. Tanpa Nama July 21, 2017
  41. Kodi IPTV Malaysia July 21, 2017
  42. Tanpa Nama July 23, 2017
  43. Tanpa Nama July 23, 2017
  44. Tanpa Nama July 24, 2017
  45. Muhamad Nor Abdullah July 24, 2017
  46. Kodi IPTV Malaysia July 24, 2017
  47. Kodi IPTV Malaysia July 24, 2017
  48. Kodi IPTV Malaysia July 24, 2017
  49. chip July 24, 2017
  50. Tanpa Nama July 24, 2017
  51. Kodi IPTV Malaysia July 24, 2017
  52. Kodi IPTV Malaysia July 24, 2017
  53. Unknown July 24, 2017
  54. Muhamad Nor Abdullah July 25, 2017
  55. Kodi IPTV Malaysia July 25, 2017
  56. Tanpa Nama July 25, 2017
  57. Kodi IPTV Malaysia July 26, 2017
  58. Ndee Sunbae July 26, 2017
  59. Tanpa Nama July 26, 2017
  60. Kodi IPTV Malaysia July 26, 2017
  61. Muhammad Nur Afwan July 27, 2017
  62. Deri Hadri July 27, 2017
  63. Ndee Sunbae July 27, 2017
  64. Tanpa Nama July 27, 2017
  65. Kodi IPTV Malaysia July 27, 2017
  66. Unknown July 27, 2017
  67. manisa July 28, 2017
  68. manisa July 28, 2017
  69. Unknown July 29, 2017
  70. Kodi IPTV Malaysia July 29, 2017
  71. Kodi IPTV Malaysia July 29, 2017
  72. TUKUL BESI July 31, 2017
  73. manisa July 31, 2017
  74. DERY 1 July 31, 2017
  75. Unknown July 31, 2017
  76. TUKUL BESI July 31, 2017
  77. Kodi IPTV Malaysia July 31, 2017
  78. Kodi IPTV Malaysia July 31, 2017
  79. Kodi IPTV Malaysia July 31, 2017
  80. TUKUL BESI July 31, 2017
  81. mu'az August 1, 2017
  82. Tanpa Nama August 1, 2017
  83. Tanpa Nama August 1, 2017
  84. syahir afiq August 1, 2017
  85. Dino Park Game August 1, 2017
  86. Dino Park Game August 1, 2017
  87. Tanpa Nama August 1, 2017
  88. haziq zainal August 2, 2017
  89. Tanpa Nama August 2, 2017
  90. Nerwneelder Laduing August 2, 2017
  91. Tanpa Nama August 2, 2017
  92. Tanpa Nama August 2, 2017
  93. hadisufi August 2, 2017
  94. Nerwneelder Laduing August 2, 2017
  95. Tanpa Nama August 2, 2017
  96. Tanpa Nama August 3, 2017
  97. Tanpa Nama August 3, 2017
  98. Siti August 4, 2017
  99. Siti August 4, 2017
  100. Kodi IPTV Malaysia August 4, 2017
  101. Kodi IPTV Malaysia August 4, 2017
  102. Kodi IPTV Malaysia August 4, 2017
  103. Kodi IPTV Malaysia August 4, 2017
  104. Tanpa Nama August 4, 2017
  105. Tanpa Nama August 4, 2017
  106. awg khairul Ikhwan August 4, 2017
  107. Tanpa Nama August 5, 2017
  108. Kodi IPTV Malaysia August 5, 2017
  109. Tanpa Nama August 5, 2017
  110. Unknown August 5, 2017
  111. AIman Farhan August 5, 2017
  112. Kodi IPTV Malaysia August 5, 2017
  113. Kodi IPTV Malaysia August 5, 2017
  114. Tanpa Nama August 6, 2017
  115. Tanpa Nama August 6, 2017
  116. Tanpa Nama August 6, 2017
  117. Nerwneelder Laduing August 7, 2017
  118. Ahmad Labib August 7, 2017
  119. Kodi IPTV Malaysia August 7, 2017
  120. Kodi IPTV Malaysia August 7, 2017
  121. Tanpa Nama August 7, 2017
  122. Bot Bitcoin Telegram August 7, 2017
  123. muhd zulkifli August 8, 2017
  124. Unknown August 8, 2017
  125. mohd hafizi August 8, 2017
  126. Kodi IPTV Malaysia August 8, 2017
  127. Kodi IPTV Malaysia August 8, 2017
  128. Unknown August 9, 2017
  129. Muhammad Nur Afwan August 9, 2017
  130. Kodi IPTV Malaysia August 9, 2017
  131. Muhammad Nur Afwan August 10, 2017
  132. Unknown August 10, 2017
  133. Muhammad Izzat August 10, 2017
  134. Kodi IPTV Malaysia August 10, 2017
  135. Kodi IPTV Malaysia August 10, 2017
  136. Tanpa Nama August 10, 2017
  137. Tanpa Nama August 11, 2017
  138. Muhamad Nor Abdullah August 11, 2017
  139. Chodin August 12, 2017
  140. Chodin August 12, 2017
  141. amirul azizi August 12, 2017
  142. Muhammad Izzat August 12, 2017
  143. Chodin August 13, 2017
  144. Tanpa Nama August 13, 2017
  145. epa jakub August 14, 2017
  146. Unknown August 14, 2017
  147. Syahied Saufe August 14, 2017
  148. Syahied Saufe August 14, 2017
  149. TUKUL BESI August 14, 2017
  150. Tanpa Nama August 14, 2017
  151. Azlan Hassan August 15, 2017
  152. Kodi IPTV Malaysia August 15, 2017
  153. ku amirul August 16, 2017
  154. Kodi IPTV Malaysia August 16, 2017
  155. Tanpa Nama August 16, 2017
  156. Muhammad Izzat August 16, 2017
  157. Kodi IPTV Malaysia August 16, 2017
  158. Muhammad Izzat August 16, 2017
  159. Muhammad Izzat August 16, 2017
  160. Muhammad Izzat August 16, 2017
  161. Tanpa Nama August 17, 2017
  162. acap paei August 17, 2017
  163. Unknown August 17, 2017
  164. Nerwneelder Laduing August 18, 2017
  165. Kodi IPTV Malaysia August 18, 2017
  166. Tanpa Nama August 19, 2017
  167. Muhamad Nor Abdullah August 20, 2017
  168. Unknown August 20, 2017
  169. Nuzul Makhtar August 20, 2017
  170. Muhammad Izzat August 21, 2017
  171. Tanpa Nama August 21, 2017
  172. Tanpa Nama August 22, 2017
  173. Nerwneelder Laduing August 23, 2017
  174. Nerwneelder Laduing August 23, 2017
  175. Tanpa Nama August 24, 2017
  176. Muhammad Shafiq August 27, 2017
  177. Kodi IPTV Malaysia August 28, 2017
  178. Kodi IPTV Malaysia August 28, 2017
  179. Tanpa Nama August 29, 2017
  180. Tanpa Nama August 29, 2017
  181. annb August 30, 2017
  182. Tanpa Nama September 4, 2017
  183. Kodi IPTV Malaysia September 4, 2017
  184. Kodi IPTV Malaysia September 4, 2017
  185. Tanpa Nama September 5, 2017
  186. Tanpa Nama September 8, 2017
  187. fazeerul.mohd.isa September 8, 2017
  188. Tanpa Nama September 12, 2017
  189. ferioz feroiz September 13, 2017
  190. Ahmad Labib September 16, 2017
  191. Wannasrul September 27, 2017
  192. el September 30, 2017
  193. Nazrin October 3, 2017
  194. Tanpa Nama October 3, 2017
  195. Tanpa Nama October 5, 2017
  196. fazeerul.mohd.isa October 6, 2017
  197. wan elyn October 9, 2017
  198. Kodi IPTV Malaysia October 9, 2017
  199. Syazri Aris October 16, 2017
  200. Kodi IPTV Malaysia October 17, 2017
  201. Unknown October 20, 2017
  202. Kaharudin Abdullah October 23, 2017
  203. Unknown October 23, 2017
  204. Adzrul October 23, 2017
  205. Atir Lala October 27, 2017
  206. Anas Azahari October 28, 2017
  207. mazlan October 30, 2017
  208. mazlan October 30, 2017
  209. mazlan October 30, 2017
  210. johan ali October 30, 2017
  211. Tanpa Nama October 31, 2017
  212. Tanpa Nama November 1, 2017
  213. Tanpa Nama November 1, 2017
  214. Kaharudin Abdullah November 3, 2017
  215. phyzi d luffy November 3, 2017
  216. phyzi d luffy November 3, 2017
  217. Tanpa Nama November 15, 2017
  218. QISz November 16, 2017
  219. Tanpa Nama November 19, 2017
  220. Unknown November 20, 2017
  221. Tanpa Nama November 24, 2017
  222. Amirul Asyraf Mohd Suhaimi December 2, 2017
  223. Tanpa Nama December 17, 2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Promosi pembelian IPTV sahaja, sila masukkan code : | kodimalaysia | untuk menikmati diskaun pada masa terhad Dismiss

%d bloggers like this: