Bagaimana untuk Mendapatkan ID dan Password Untuk Iflix – Pengguna Streamyx @ Unifi

Sebelum ni kami ada post mengenai cara mendapatkan iflix secara percuma untuk pengguna TM. Kali ini kami akan tunjukkan cara untuk mendapatkan id atau password dari iflix free yang anda dapat daripada TM tersebut. So, kalau box ade masalah atau pun ingin menukar ke device lain, boleh menggunakan cara ini.

Terima kasih kepada sifu Abang Dozo dan Azizul Rahman yg mengajar teknik register iflix ini. Cara yang sangat simple dan mudah dilakukan.

Langkah ini adalah untuk pengguna streamyx atau unifi yg dapat free setahun access iflix. Untuk yang tidak dapat access boleh la minta id kepada kawan-kawan yang ada kerana id ini boleh digunakan di 5 device

Bagaimana untuk mendapatkan id dan password untuk iflix

Langkah 1: Connect kan android/smartphone/laptop ke network streamyx @ unifi. Boleh gunakan wifi atau LAN cable.

Langkah 2: Buka browser internet. apa-apa browser pun boleh. Chrome, firefox, di android, atau di windows.

Langkah 3: Pergi ke website: https://www.iflix.com

Langkah 4: Pastikan tunggu sampai ada macam menu dalam gambar

Langkah 5: Sekiranya tidak keluar, gunakan incognito mode atau clear cache/cookies.

Langkah 6: Hanya tekan option button kaler hijau : Let’s do itLangkah 7: Sign in guna Facebook atau create email id. Digalakkan memilih email id untuk memudahkan anda menukar ke device lain.

Langkah 8: Selesai akaun creation, bolehlah login guna email ID dan password di mana-mana device yg dah diinstall iflix. Boleh juga gunakan di office atau pun mobile network.

———————————————————————————————————–


Update : Sekiranya STB 
HyppTv box (EC6108V8). anda mempunyai masalah untuk login iflix, boleh gunakan cara dibawah

  1. Connect HyppTv box ke home wifi.
  2. Go to Settings.
  3. Go to Manage Applications
  4. Go to Running Applications
  5. Click on iflix icon
  6. Click on Force Stop

Exit out dan try log in menggunakan id email and password.

Sekiranya anda tidak dapat menggunakan aplikasi ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dah Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna! 

22 Replies to “Bagaimana untuk Mendapatkan ID dan Password Untuk Iflix – Pengguna Streamyx @ Unifi”

  1. sangat membantu. Cuma masalah baru bila dah dapat log in. nak play movie, dia minta update hp number kat web iflix.com tapi bila nak edit profile xde pula bhgn no hp.

  2. Saya sudah bole connect di smart tv..bila mahu play movie tak bole,minta verfy to mobile..macam mana caranya..di mobile saya juga memang sudah lama install iflix dan sudah menonton beberapa kali..cuma untuk sambngkan ke smart tv agak susa….bagaimanakah caranya ya…??

  3. Kenapa asyik keluar password atau username salah. Saya buka kat device lain, semua boleh. Dan semua saya sign out sblm buka di tv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.