Kodi IPTV Malaysia Premium Build

(7 customer reviews)

RM40.00

Build ini merupakan build yang di custom mod serta sentiasa diupdate untuk pelanggan setia kami. Boleh dikatakan hampir kesemua addon yang terbaik dari dalam Malaysia dan luar negara telah dimasukkan kedalam build ini. Anda tidak lagi pening memikirkan cara mencari addon lagi kerana dengan custom build ini, kesemua addon akan di auto update dan dikemas kini.

Build ni merupakan kesinambungan daripada Kodi IPTV Malaysia official build yang tidak lagi akan dimaintain dan diupdate oleh team androidrepublica. Ini adalah untuk mengumpul dana bagi tujuan maintenance server dan juga addon untuk kami terus memberikan siaran yang berkualiti.

Build terbaru ini akan sentiasa diupdate dan boleh digunakan dengan version yang terbaru untuk Kodi v17 Krypton dan Kodi v16 Jarvis (digalakkan guna FTMC).

  • Kodi Version : Kodi 17 Krypton, Kodi 16 Jarvis (FTMC, SPMC Compatible)
  • Size: 300 MB+
  • Recommended Device : Windows , Mac OS, Android Device (ram>2GB).
  • Auto maintenance addon
  • Preattach alluc / Youtube Api
  • AndroidrepublicaSE (Full Access) 

Terdapat 5 variasi build boleh didapati di dalam wizard ini yang menggunakan skin based daripada aeon nox, titan, gaming nox, estuary dan confluence.

#Segala content yang terdapat didalam addon ini merupakan daripada website yang terdapat di internet. Pihak kami tidak menyimpan dan menyiarkan sebarang kandungan secara terus.
#Tiada jaminan movie akan dapat di play. bergantung kepada source movie yang discrap dan juga version script urlresolver dan juga device anda.
Note ~ Tiada full channel ASTRO didalam addon ini. Jangan beli sekiranya anda hanya mahukan channel ASTRO. Sila dapatkan IPTV pakej.

## Shopee ##

We are now on shopee for easy purchase. Visit our shop : https://shopee.com.my/androidrepublica

Description

Premium build daripada website kami khas untuk pembeli android box dan juga donator yang memberi sumbangan untuk maintenance addon serta page Kodi Malaysia. Build ini boleh digunakan untuk kodi version v17 Krypton dan juga v16 Jarvis. Selain itu boleh digunakan di FTMC, Cemc, Mygica dan juga SPMC. 

Build ini merupakan build yang di custom mod serta sentiasa diupdate untuk pelanggan setia kami. Boleh dikatakan hampir ke semua add on yang terbaik dari dalam Malaysia dan luar negara telah dimasukkan kedalam build ini. Anda tidak lagi pening memikirkan cara mencari addon lagi kerana dengan custom build ini, kesemua addon akan di auto update.

Build ni merupakan kesinambungan daripada Kodi IPTV Malaysia official build yang tidak lagi akan dimaintain dan diupdate oleh team androidrepublica. Ini adalah untuk mengumpul dana bagi tujuan maintenance server dan juga addon untuk kami terus memberikan siaran yang berkualiti.

Build terbaru ini akan sentiasa diupdate dan boleh digunakan dengan version yang terbaru untuk Kodi v17 Krypton dan Kodi v16 Jarvis (digalakkan guna FTMC).

  • Kodi Version : Kodi 17 Krypton, Kodi 16 Jarvis (FTMC, SPMC Compatible)
  • Size: 300 MB+
  • Recommended Device : Windows , Mac OS, Android Device (ram>2GB).
  • Auto maintenance addon
  • Preattach alluc / Youtube Api
  • AndroidrepublicaSE Addon (Full Access) 

Terdapat 5 variasi build boleh didapati didalam wizard ini yang menggunakan skin based daripada aeon nox, titan,

estuary mod dan juga confluence (default kodi 16 skin). Anda boleh memilih mana2 skin kegemaran anda dengan

hanya menggunakan wizard yang sama. Kesemua build telah dimasukkan dengan addon dan script support yang

up-to-date dan membolehkan addon dan movie di play secara lancar. Selain daripada itu kami telah juga memasukkan

api alluc dan api youtube untuk mengelakkan masalah youtube limit daily exceed. Antara kelebihan penggunaan build ini adalah anda akan dapat mengakses kesemua menu utama didalam addon androidrepublica seperti movie indonesia, thailand, video on demand dan juga international tv yang mempunyai siaran dari singapore, indonesia dan thailand.

dan yang paling unik sekali dan tidak ada dimana-mana build diluar sana, adalah koleksi2 komik hong kong seperti juara wira, juara jalanan, wira tunggal dan bermacam-macam lagi koleksi man hua yang boleh dibaca secara online.

Walaupun penggunaan build ini amat menarik, tetapi ia memerlukan penggunaan resource RAM dan juga space yang besar. Sekiranya anda mempunyai device yang mempunyai spec yang agak rendah, kemungkinan boleh menyebabkan device atau Kodi kurang responsive. 

Sila gunakan non-build confluence lite (Kodi 16) dan estuary (Kodi 17) sekiranya anda mempunyai device yang mempunyai memory berkapasiti rendah.

Update April 2018 ⇒ Penambahan build baru : Aeon Nox Gaming Build

 

Bagaimana memasukkan Kodi IPTV Malaysia Premium Build

Kesemua build diatas boleh didapati didalam plugin program androidrepublica wizard. sekiranya anda membeli android box daripada page fb kami, ia akan diberi secara percuma. Sekiranya anda menpunyai device sendiri boleh klik shop page dibawah

Langkah 1: Download androidrepublica wizard yang diberikan kepada anda
Langkah 2: Buka aplikasi Kodi dan pergi ke menu Add-Ons dan Enter add-on browser.
 
Langkah 3: Pilih Install from zip file.
Langkah 4: Sekiranya ini pertama kali anda menginstall addon, pergi ke setting untuk enable unknown source. 

Langkah 5: Klik Add-ons dan enable unknown sources.


Langkah 6: Pergi semula ke menu Install from zip file dan pilih lokasi dimana file zip disimpan i.e removable disk (pendrive).

Langkah 7: Kemudian klik pada plugin.program.androidrepublicapremium-1.0.zip dan sekiranya berjaya akan keluar notifikasi di bahagian atas kanan.
Langkah 8: Selepas itu akan keluar auto text daripada wizard. Hanya perlu klik Remind Me Later.
 
Langkah 9: Selepas itu pilih setting auto maintenance seperti dibawah (Optional – boleh unclick jika tidak mahu) dan klik continue.
Langkah 10: Kemudian klik Build Menu untuk langkah seterusnya.
Langkah 11: Ruangan pemilihan build. Pastikan anda memilih build berdasarkan Kodi version yang digunakan. 
Langkah 12: Setelah memilih build version anda, klik pada Fresh Install. Digalakkan  menggunakan fresh install untuk mengelakkan system anda dipenuhi dengan duplicate addon.
 
Langkah 13: Wizard akan restore / delete data-data lama anda untuk memasukkan file baru. Klik continue.
 
Langkah 14: Androidrepublica Wizard akan mula mendownload file ke system anda. Pastikan connection anda stabil. Sekiranya error, sila cuba semula.
Langkah 14: Androidrepublica Wizard akan menginstall dan update system anda. Proses mungkin memakan sedikit masa bergantung pada spesifikasi system anda.
Langkah 14: Selesai. Hanya perlu Force Close dan masuk semula ke Kodi untuk menggunakan Kodi IPTV Malaysia Premium Build.
Selesai proses installation. Pastikan anda membuka addon plexus di program addon untuk mengaktifkan acestream. Download dan login aplikasi acestream sekiranya anda menggunakan android box.
Cara diatas adalah untuk Kodi 17 Krypton. Untuk menambah source @ addon by zip menggunakan Jarvis, FTMC, SPMC ➔ rujuk post ini.
Sekiranya anda tidak dapat memasukkan addon ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dan Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna!

7 reviews for Kodi IPTV Malaysia Premium Build

  1. Abdul mutalib

    awesome build with a lot of alternative for malay user

  2. Mohd Nasir

    Kodi IPTV premium build power… Streaming smooth.
    Banyak movie melayu. Saya baru install. Suka sangat.

  3. ABU BAKAR WAHID (verified owner)

    Terbaik..semua rancangan Melayu Dan lain2..ada.
    Tk payah susah2 Nk cari add on…semua dh ada dlm package ni..esp..to those yg no so familiar with Kodi mcm saya ni..👍👍👍

  4. ABU BAKAR WAHID (verified owner)

    Terbaik..esp..utk yg tk berapa mahir dgn Kodi..
    Buy this..all Malay tv..filem..movie n etc dh ada dlm this Kodi IPTV premium build..just follow the easy set up ..how to install..yg ada dlm page tu..
    👍👍👍

  5. Eddy

    Kalau premium ni tiap2 bulan nak kena bayar rm40 ke ?

    • Kodi IPTV Malaysia

      takde bulanan

  6. Naz

    Apa beza premium dgn se premium dan sy xberapa familiar dan tahu cara install add on. Jika sy jd donator adakah pihak android republic akan bantu sy dlm proses install dan setup

  7. Norazizi Mohd Noor (verified owner)

    Saya dah beli yang premium, tapi tak tahu cara nak dapatkan kod access tu

    • Kodi IPTV Malaysia

      wasap admin

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.